Двама са арестувани до 72 часа по обвинение за разпространение на

...
Двама са арестувани до 72 часа по обвинение за разпространение на
Коментари Харесай

Двама в ареста в Бургас, разпространявали дрога за около 1 млн. лв.

" Двама са задържани до 72 часа по обвинение за разпространяване на марихуана, създадена в Бургас. Очаква се на следващия ден да бъде прегледано настояването на прокуратурата за техния непрекъснат арест. Трети участник е разгласен за търсене. И тримата са престъпно проявени ". Това съобщи Ангел Георгиев, държавен обвинител от Окръжна прокуратура в Бургас на ексклузивен брифинг.

Тримата са съумели да осъществят 5 кг марихуана. При обиск са открити други 4 кг в наличност, съобщи Ради Пенев, ръководител на БОП-Бургас.

Според прокурор Георгиев при днешното претършуване били открити още 500 г от рода на канабиса. Очаква се експертизите да бъдат подготвени до вторник и тогава да бъдат повдигнати нови обвинявания към задържаните, добави прокурорът. По цени на правосъдната система тези 4 кг струват около 120 000 лв., само че на свободния пазар цената е по-висока. „ За 9-те кг цената е към 1 млн. лв. на свободния пазар ”, посочи Пенев.

„ Лидерът на групата е наследник на някогашен кметски наместник. Те са аграрни производители, имат селскостопански обекти и язовир. Производството е ставало в село Смолник, община Карнобат. По-активни са през месец май, когато насаждат канабиса. Предаването на опиата в никакъв случай не е персонално, предлагането става от други двама ”, сподели Пенев.

Обвиняемите могат да получат до 6 година затвор, в случай че им бъдат повдигнати и нови обвинявания, измежду които за присъединяване в незаконна група, където наказванията са от 3 до 12 година за уредника и от 2 до 10 година за участниците в незаконната скица.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР